Menu »
Bookmark and Share

Rektor: Tag jer den nødvendige tid

21/06/2017

Efter to dage med springende champagnepropper, rød-hvide flag og af og til en lille glædeståre i øjenkrogen blev studenterne i dag officielt dimitteret fra Vestjysk Gymnasium Tarm.

I alt dimitterer i år 105 STX-studenter og 45 HF-studenter fra Vestjysk Gymnasium Tarm – som det 87. hold studenter i øvrigt.

- Nogle af jer har måske klare idéer om og mål for, hvad I skal de næste mange år, og vil bare i gang med at realisere dem. Andre har måske tankerne mere rettet mod at få et år med arbejde eller et sabbatår, hvor I vil se og opleve noget mere af verden, før I for alvor tager stilling til, hvad I nu skal med jeres liv. Og begge dele er sunde måder at forholde sig til fremtiden på og til de valg, der ligger forude. Der er ingen grund til at forhaste sig. Det er vigtigt, at I tager jer den nødvendige tid til at mærke efter, hvilken vej I virkelig ønsker at gå, hvor jeres evner og lyst vil føre jer hen, sagde rektor Mikkjal Helmsdal blandt andet til studenterne.

Charlotte og Rebecca med højeste snit

Under uddelingen af eksamensbeviser var der særlige klapsalver til de to elever på henholdsvis HF og STX, der kommer ud med det højeste karaktergennemsnit. På HF er det i år Charlotte Oehlenschlæger med et snit på 10, 5. På STX er det Rebecca Kjær Andersen med et snit på 11,5.

Legater blev uddelt

Som traditionen på VGT byder var der også uddeling af legater. Marie Skipper-Jørgensen og Rebecca Kjær Andersen, der begge går i 3z modtog VGT’s teaterlegat for deres samarbejde med en gruppe matematik-talentelever fra Tarm Skoles Overbygning. I den sammenhæng har de to elever udvist stor fleksibilitet og ansvarlighed og med deres engagerede personligheder haft afgørende indflydelse på projektets succes.

Ellen Elise Victor Petersen, 3z, modtog ligeledes VGT’s teaterlegat, fordi hun har ydet en aktiv indsats i elevrådet, fælles forum og logen, og derved har styrket fællesskabet på VGT. Derudover har hun også været med til at skabe et miljø i klassen, hvor det faglige har været i højsæde.

 

Anne Bronton Slebsager Henriksen, 2p, og Emil Østerby Nis-Hanssen, 3b modtog et legat, fordi de har påtaget sig opgaven at holde dimittendtalen under fakkeltoget gennem byen og på den måde repræsentere VGT.