147 studenter dimitterede fra VGT

27. juni, 2018

36 HF-studenter og 111 STX-studenter blev onsdag dimitteret fra VGT.

I sin tale til studenterne tog rektor Mikkjal Helmsdal udgangspunkt i et af de emner, der har fået en del opmærksomhed i medierne på det seneste – karakterer og deres betydning.

“Jeg kunne ønske mig et videregående uddannelsessystem, der optager studerende ikke bare på baggrund af ansøgernes karakterer – dvs. det tal, som vi i de gymnasiale uddannelser har sat på baggrund af jeres præstationer – men også på baggrund af den enkelte ansøgers egentlige karakter.  Det vil sige den karakter, der udgør de stabile personlighedstræk og værdier, som man besidder som person og menneske”, sagde Mikkjal Helmsdal blandt andet til studenterne.

Legater

Efter dimissionen blev uddelt legater til de elever, der gennem deres tid på VGT har gjort en særlig frivillig indsats på skolen. Her modtog følgende elever et legat:

Daniel Semadeni, 3.v og Nanna Heiselberg Schierff, 2.r: I tildeles et legat, fordi I har påtaget jer at holde dimittendtalen

Bjarke Nørbye Outzen, 3.u og Pelle Yde Tordrup, 3.y: I tildeles VGT’s teaterlegat for jeres arbejde som festudvalgsformænd. I har været et par aktive festudvalgsformænd, der har været gode til at lede og fordele arbejdet og aldrig er gået af vejen for selv at deltage i de praktiske opgaver.

Carl Victor Pedersen: Du tildeles VGT’s teaterlegat for dit store engagement i skolens sociale liv. Du har været en bærende kraft i Logen og har været med til at arrangere kapsejladsen mod handelsskolen.

Dimissionen fortsatte herefter med middag for studenter og lærere, og aftenen blev rundet af med et stemningsfuldt fakkeltog og fyrværkeri.

 

Flere nyheder