Bliv elev på VGT

– Og en del af et godt fællesskab!

KOM på besøg og
HØR OM HF OG STX

Er du i tvivl om, hvilken ungdomsuddannelse, der passer bedst til dig? Så kom på et uforpligtende besøg og find ud af, om STX eller HF er det rigtige valg for dig.

Med et personligt besøg kan du få en rundvisning på skolen og en individuel samtale om dit valg af ungdomsuddannelse, så du finder frem til den uddannelse, der passer bedst til dine planer og ønsker for fremtiden.

Ring på 97 37 18 33 og aftal tid til et besøg.

 

Et lille gymnasium med høj faglighed

VGT er et af landets mindste gymnasier og samtidig også et af de gymnasier, der har det højeste faglige niveau. De gode resultater kommer ikke af sig selv, men går hånd i hånd med et godt socialt fællesskab. På VGT har vi mange projekter og forløb, hvor vi arbejder sammen på tværs af klasser, uddannelser og årgange, så vi kommer til at kende hinanden godt på tværs.

Der kan dukke mange spørgsmål om, når man skal vælge ungdomsuddannelse. Personlige interesser, fremtidsdrømme, fagligt niveau og det sociale fællesskab er bare nogle af de mange overvejelser, man kan have.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål om STX, HF, hverdagen på skolen eller noget helt fjerde.

Ring på 97 37 18 33 – så er vi klar til at hjælpe.

 

STX og HF giver dig stærke kort på hånden

Som elev på VGT bliver du en del af en ambitiøs skole, der åbner nye fællesskaber og fremtidsmuligheder op for dig.

Du kan vælge mellem uddannelserne HF og STX, der på hver sin måde ruster dig godt til at gå den fremtid i møde, du drømmer om.

HF er for dig, der går målrettet efter en mellemlang videregående uddannelse. Den tager 2 år, er praktisk orienteret og arbejder meget tværfagligt. Den har fokus direkte videre mod konkrete professioner som folkeskolelærer, sygeplejerske, fysioterapeut, politibetjent, finansøkonom og meget mere.

STX er for dig, der måske endnu ikke har taget endeligt stilling til, hvilken uddannelse du gerne vil videre på efterfølgende. STX tager tre år, og med en klassisk studentereksamen holder du alle døre åbne og får en bred almendannende uddannelse med dig.

 

HF på VGT

HF står for Højere Forberedelseseksamen og er en 2-årig uddannelse, der giver dig adgang til en række mellemlange videregående uddannelser. På HF kobler vi teori og praksis tæt sammen og har løbende fokus på, hvilken videregående uddannelse, der er den rigtige for dig.

Se vores film om HF:

Se video

STX på VGT

STX er den klassiske studentereksamen, der tager tre år, og det er også den ungdomsuddannelse, der åbner flest døre til de videregående uddannelser.

På VGT kan du vælge mellem 8 forskellige studieretninger inden for naturvidenskab, samfundsfag, sprog og musik.

Med Studieretningsvælgeren kan du prøve dig frem og se, hvilke studieretninger og valgfag du kan kombinere. Efterfølgende kan du på Adgangskortet se, hvilke videregående uddannelser dine fag giver dig adgang til.

Se video

 

 

 

KOM GODT I GANG PÅ VGT

Vi lægger vægt på, at det sociale miljø er godt og trygt, så ingen føler sig alene. Vi begynder blandt andet hvert skoleår med en picnic, hvor førsteårselever møder eleverne fra 2. g og 2. HF.

Samtidig får alle nye elever fra den første dag en makker, så alle har nogen at støtte sig til, mens de lærer skolen og studielivet at kende.

Læs mere om Netwerk på VGT