Talentpleje

AKADEMIET FOR TALENTFULDE UNGE

 

Et tilbud til fagligt motiverede og akademisk talentfulde gymnasieelever. VGT samarbejder med Akademiet for Talentfulde Unge i Region Midtjylland.

Netop nu er fem VGT-elever tilknyttet akademiet.

Derfor

I en almindelig gymnasieklasse sidder gennemsnitligt to elever, der har evne og lyst til at arbejde ekstra med deres akademiske interesser. Akademiet for Talentfulde Unge – Region Midt samler disse fagligt engagerede elever og tilbyder dem muligheden for at blive dygtigere i et højt tempo.

Akademimedlemmerne er tilknyttet programmet i to år fra midten af 1.g. frem til første semester af deres 3. g. år.

Forløbet skal inspirere og udfordre eleverne fagligt, samt forberede dem på en akademisk karriere.

Hvordan

Undervejs oplever talenterne en række forelæsninger og deltager aktivt i faglige workshops inden for både samfunds-, human- og naturvidenskabelige fagområder.

Akademiet har et løbende samarbejde med både videregående uddannelser og private virksomheder

Akademiets talenter er elever, som er blevet valgt ud i 1.g. på baggrund af lovende særlige akademiske evner, bred faglig dygtighed og ikke mindst overskud til at skulle yde en ekstra indsats. Deltagerne følger deres normale gymnasieforløb sideløbende med Akademiets mange aktiviteter.

Det er også socialt

Akademiet for Talentfulde Unge – Region Midt gør en dyd ud af at etablere sig som et tilbud om socialt samvær og sparring med ligesindede. Hvert år tilbydes talenterne at deltage på en uges intensiv akademisk camp i sommerferien, hvor faglige udfordringer udbydes under hyggelige forhold.

Hvordan bliver man optaget

For at blive optaget på Akademiet skal eleverne i første omgang indstilles af rektor på deres respektive gymnasium, og herefter bliver de bedt om at skrive en personlig motiveret ansøgning til Akademiet.