VGT’s Venner

VGT’s Venner er gymnasiets gode støtteforening, der igennem årene har været med til at give elever og medarbejdere gode oplevelser sammen. VGT’s Venner blev stiftet i 1947 og har til formål at støtte eleverne og skolens kulturelle liv og samtidig at binde skolen sammen med oplandet.

Støtteforeningen har været med til at gøre mange oplevelser mulige for elever og medarbejdere og på den måde været med til at styrke skolens liv og sammenhold.

På siden her kan du se de seneste eksempler på formål, VGT’s Venner har støttet.

 

VGT’s Venner har blandt andet støttet:

Studierejser

VGT’s Venner har imødekommet mange ansøgninger om støtte til studierejser gennem årene. Som et eksempel modtog eleverne i den globale klasse i 2019 økonomisk tilskud til deres studierejse til Nepal. Her kom eleverne tæt på den nepalesiske kultur og overnattede undervejs hos lokale nepalesiske familier.

 


 

VGT går til Kap det Gode Håb

Corona-nedlukningen i foråret 2020 udfordrede det sociale liv på skolen. Alle elever og medarbejdere var hjemme bag skærmene, og der var brug for aktiviteter, der kunne styrke sammenholdet og holde det sociale liv i gang. Skolen satte i samarbejde med udvalgte elever gang i projektet “VGT går til Kap det Gode Håb”, hvor eleverne individuelt og klassevis konkurrerede mod hinanden i at gå eller løbe de 15.000 kilometer der er fra VGT til det sydsligste punkt på det afrikanske kontinent, Kap det Gode Håb.

For at styrke deltagernes motivation gav VGT’s Venner tilsagn om at donere 1 krone for hver kilometer, der blev tilbagelagt. Donationen skulle anvendes på et socialt arrangement, der kunne styrke fællesskabet oven på corona-nedlukningen. Elever og medarbejdere nåede helt i mål, og dermed var der 15.000 kroner fra VGT’s Venner, der blev brugt til at hyre bandet Ude af Kontrol til Gamle Elevers Fest i oktober 2021.

 


 

Renovering af Forsøgshaven

VGT bruger mange gange i løbet af et skoleår Forsøgshaven i Tarm, hvor eleverne blandt andet kan lave forskellige undersøgelser af vandløbet og jordbunden. Ud over de faglige muligheder, som Forsøgshaven rummer, bliver den også ofte anvendt til sociale arrangementer for klasserne. Her kan de spille bold, holde picnic eller bare gå en lille walk-and-talk.

I 2021 har Forsøgshaven fået et markant ansigtsløft af frivillige fra byen, der har lagt mange timer i den imponerende renvering. Forsøgshaven har nu fået anlagt fine stier og desuden fået en forhindringsbane, som både byens borgere og VGT’s elever kan dyste på. VGT’s Venner har ydet et økonomisk bidrag til materialer i forbindelse med renoveringen.