HF-elever prøvede sig af som folkeskolelærere

16. marts, 2018

HF-elever prøvede sig af som folkeskole[-]lærere

Hvordan påvirker rygning og alkohol kroppen? Hvad er blodtryk for noget? Og hvordan fungerer lactrase i mælk?

Det nogle af de emner, der var på skemaet for eleverne på Tarm Skole, da de fredag tog imod 49 undervisningspraktikanter fra HF på Vestjysk Gymnasium Tarm.

HF-eleverne havde for en dag fået lov til at overtage undervisningen, og de havde forberedt masser af teori og øvelser inden for fagene biologi, kemi og naturgeografi.

For HF-eleverne var dagen en god mulighed for at få et indtryk af, om jobbet som folkeskolelærer er noget for dem, når de er færdige med deres HF-uddannelse.

– Jeg kan godt lide at lære fra mig og synes, det er interessant at have med børn at gøre, siger Morten Ørgaard, der til daglig går i 1.r på VGT.

Det er langt fra første gang, at HF-elever får lov at overtage undervisningen på Tarm Skole.

– Det er efterhånden blevet et fast element i vores undervisning i 1. HF, at de får lov til at komme i en enkelt dags praktik som folkeskolelærer. Det er enormt givende for dem at prøve af, hvad der i virkeligheden pædagogisk og fagligt skal til for at udfylde jobbet, og vi er meget taknemmelige for, at Tarm Skole giver os muligheden, siger pædagogisk leder for HF på VGT, Anne-Mette Thorøe.

Der var masser af gang i den i de forskellige klasseværelser. Der var blindsmagning, måling af blodtryk, øvelser med varmestråling og eleverne fik vist en meget opsigtsvækkende film om, hvordan kroppen påvirkes af rygning.

Morten og klassekammeraterne havde forberedt undervisning i lactrases funktion i mælk, og fredag stod deres undervisning så sin prøve.

– Det er sjovt at undervise. Jeg havde ikke de store forventninger på forhånd, men jeg er meget positivt overrasket. Vi går efter at få eleverne med i undervisningen, og jeg synes allerede at vi på den korte tid får skabt et bånd til eleverne, så det er fedt. Vi får samtidig erfaring og et indblik i, hvordan man kan tackle hverdagens problemer, siger Morten.

– Jeg kunne godt forestille mig at læse videre til lærer, når jeg lige har haft et sabbatår og været et smut inde ved militæret, siger han.

 

Flere nyheder