VGT åbner ny HF-linje med e-sport

11. september, 2017

Vestjysk Gymnasium Tarm har indgået aftale med Dansk eSport Uddannelse, så talentfulde gamere kan studere HF og samtidig dygtiggøre sig inden for e-sport.

E-sport vinder frem med hastige skridt og er på rekordtid rykket fra teenageværelserne og ind i  efterskolernes skoleskemaer. Nu åbner Vestjysk Gymnasium som den første vestjyske ungdomsuddannelse op for, at de talentfulde gamere kan fortsætte uddannelsesvejen på HF og samtidig forfølge deres passion for spil.

Professionel samarbejdspartner

– På e-sport-linjen kommer de almindelige HF-fag til at indgå, men de vil blive tilrettelagt, så de på hver sin måde relaterer til e-sporten, og der vil også være plads til regulær e-sporttræning i skemaet, siger pædagogisk leder på HF på VGT, Anne-Mette Thorøe.

Hun og den øvrige ledelse på VGT har gennem længere tid arbejdet med tankerne om den nye linje. De forventer at hente professionelle instruktører ind til selve undervisningen i e-sport og er i dialog med DGI Vestjylland om et samarbejde i forhold til det nye e-sportcenter i Skjern.

Til at forankre e-sporten og til at klæde HF-lærerne på til at undervise på den nye linje, har VGT søgt assistance hos Dansk eSport Uddannelse.

– Vi har indgået et samarbejde med Dansk eSport Uddannelse, der skal sikre et godt fundament for uddannelsen, så fagligheden og pædagogikken fra starten kobles optimalt med e-sporten, så det ikke bare bliver e-sport for e-sportens skyld, Anne-Mette Thorøe.

E-sport motiverer og skaber trivsel

Hos Dansk eSport Uddannelse, der fungerer som sparringspartner for en række skoler med e-sport på skoleskemaet, ser man mange eksempler på, at e-sporten, når den er korrekt integreret i undervisningen, kan løfte hele undervisningssituationen.

– E-sporten kan skabe den motivation, der skal til for, at eleverne kommer i skole og deltager aktivt i undervisningen. Det giver lysten til at lære og sikrer samtidig, at eleverne udvikler sig og deltager aktivt i undervisningen. Vi oplever, at det på den måde ikke bare er den enkelte elev, der udvikler sig, men at det er hele fællesskabet omkring undervisningen, der får et løft, siger Troels Mølgaard, der er daglig leder hos Dansk eSport Uddannelse.

Første hold elever på e-sportlinjen begynder til august 2018.

Flere nyheder