Morten Overgaard

Afsluttede HF på VGT i 2014

Studie: Dramaturgi – treårig bacheloruddannelse på Aarhus Universitet

Hvorfor har du valgt dette studie?

Jeg kan godt lide den kreative måde at arbejde med fagene på og det at arbejde i processer og lære at lede en proces. Jeg har interessen for de teatralske virkemidler fra de to efterskoler, jeg har gået på, hvor jeg har haft teater som hovedfag. Fremtidsmulighederne er meget brede med dramaturgi – man kan fx arbejde med teater, få en lederstilling i en virksomhed, blive facilitator, lave konsulentarbejde i virksomheder, arbejde med markedsføring og pr – alt hvad der handler om formidling.

Hvad har du taget med dig fra VGT?

VGT gav mig et blik for muligheder – både det at skabe en mulighed og at gribe en mulighed. Skolen har fx  Fælles Forum – en mulighed eleverne skabte sammen med lærerne, som man så kunne gribe. Derudover er der på VGT mulighed for at udtrykke sig, hvis man vil – både videnskabeligt og kunstnerisk. En anerkendelse og accept af forskellige typer af talenter.

Charlotte Tang

Afsluttede VGT STX i 2010

Uddannelse og job: Pædagog i Risskov Børnehave

Hvorfor har du valgt dette studie?

Jeg har, fra jeg var helt lille, tænkt, at jeg gerne ville være pædagog. Min mor var dagplejemor og min far var pædagog. Alligevel læste jeg først et halvt år til ergoterapeut, men jeg kunne mærke, at det var de pædagogiske fag, jeg var mest interesseret i. Det der med at have de tætte relationer til mennesker.

Hvad har du taget med dig fra VGT?

Jeg valgte STX på VGT, fordi det er den generelle basis ungdomsuddannelse. Den var mere åben, hvis jeg fandt ud af, at jeg ville noget andet bagefter, end jeg først havde troet.

På VGT har jeg fået en god tilgang til det at være studerende. Jeg har lært at fordybe mig, og jeg har fundet ud af, hvordan man griber et studie an.