STX-studenter

– godt på vej mod nye mål!

Hvert år vinker vi farvel til glade STX-studenter, der er klar til at springe videre ud i verden mod nye oplevelser, drømme og mål.

Her kan du møde nogle af dem og læse mere om, hvilken vej de har valgt at gå efter gymnasiet, hvad de laver i dag, og hvad de har taget med sig fra VGT.

 

Johanne Løvbjerg
STX-student 2018

Jeg hedder Johanne, og jeg kommer fra Ådum. Jeg dimitterede fra VGT i 2018. Nu bor jeg i Århus og læser Jura på Århus universitet.

Jeg kan huske, at jeg under min gymnasietid ikke havde nogen idé om, hvilket uddannelsesvalg jeg ville træffe efter gymnasiet. Jeg følte ikke rigtig, at jeg kunne se mig selv på nogen specifik uddannelse. De fag, som jeg var god til i gymnasiet, var ikke rigtig nogle fag, som kunne forestille mig at uddanne mig inden for.

Mit valg endte på jura på Århus Universitet, fordi uddannelsen er bred, og det tiltalte mig meget, at bruge loven som et værktøj. Jura er slet ikke et fag, man møder på STX, så jeg kunne mærke, at jeg satsede lidt med mit valg, men samtidig havde jeg den indstilling, at man altid kan vælge om, hvis uddannelsen ikke var noget for mig. Nu er jeg begyndt på mit 3. år på uddannelsen og kunne ikke forestille mig at lave noget andet.

At tage min studentereksamen på VGT har været min vej ind på en videregående uddannelse. I min tid på VGT har jeg i trygge rammer lært at fordybe mig og have øje for detaljen og ikke mindst at samarbejde med andre. Det er helt sikkert nogle egenskaber, som jeg har taget med videre på mit jurastudie og kommer til at tage med videre i mit arbejdsliv.

Mads Hedegaard
STX-student 2017

Mit navn er Mads Hedegaard, jeg er 24 år gammel, kommer fra Skjern og blev student på VGT i år 2017. Til daglig bor jeg i Aarhus og læser Global Business Engineering med speciale som maskiningeniør på VIA University College. Jeg har valgt at læse GBE, fordi det kombinerer de tekniske ingeniørfag med økonomi, marketing, kultur og sprog.

På mit studie har jeg lært, at det er vigtigt at have en bred vifte af færdigheder med sig både fagligt og socialt. Til daglig benytter jeg mig af alt fra sprog, kultur og gruppearbejde til matematik og fysik. VGT har helt klart givet mig værktøjer til at kunne navigere i de her forskellige konstellationer og miljøer. Jeg lægger mærke til på studiet, at vi som kommer med en STX-baggrund, kommer med en bred faglig viden, og det har hjulpet mig rigtigt meget indtil videre.

Frederikke Dammark
STX-student 2015

Mit navn er Frederikke Dammark, og jeg bor i dag i København. Jeg er journalist hos TV2 ØST, der dækker det meste af Sjælland og Sydhavnsøerne. Her laver jeg blandt andet klassiske nyhedsindslag, live-gennemstillinger og VJ-indslag, hvor jeg selv både er journalist og kameramand. Jeg elsker regionaljournalistik, fordi man kommer tæt på helt almindelige mennesker, og fordi INGEN dage er ens.

Jeg kommer fra Faster, og jeg gik på VGT fra 2012-2015. Fra min tid på gymnasiet er der særligt to fag, der har haft og har betydning for mit arbejde i dag. Samfundsfag har givet mig en grundlæggende forståelse af… samfundet. I en verden med tårnhøj inflation og krig i Ukraine er begreber som økonomisk politik og storpolitik om nogen blevet aktuelle. Derudover havde jeg psykologi på B-niveau. Det fag har givet mig en grundlæggende forståelse af mennesket, og hvad der gør mennesker til dem, de er. Jeg er helt sikker på, faget har været med til at forme min kærlighed til retsjournalistikken, hvor jeg finder det særligt interessant, hvad det menneske, der sidder anklaget, har med i bagagen.

Christian Sand
STX-student 2018

Jeg er vokset op på en gård i Dejbjerg, med plads til leg, nysgerrighed og jord under neglene. Nu bor jeg i Herning med min forlovede.

Jeg læser til Klima- og Forsyningsingeniør på VIA i Horsens, som er det perfekte valg, hvis man gerne vil arbejde med konkrete løsninger, som gør en forskel for klimaet. Det er helt vildt spænende og relevant både nu, taget den nuværende energikrise i betragtning, men også i fremtiden.

Efter gymnasiet var jeg desuden forbi musikalsk grundkursus i Holstebro, inden jeg valgte at læse til ingeniør. På VGT læste jeg den globale studieretning, hvor jeg fandt naturgeografi B specielt spændende. I skoleåret 2016/2017 fik jeg muligheden for at rejse til Nepal. Det gav en indsigt i kulturforståelse, og i hvordan andres problemer godt kan være anderledes fra dem, vi har i Danmark. På VGT var jeg med i 2 musicals, som kun gjorde det mere tydeligt at sang og musik er vigtigt for mig, og en hobby jeg nyder hver dag.

VGT har åbnet en masse døre for mig og gav mig muligheden for at prøve dem af.

Maria Hindbo
STX-student 2020

Mit navn er Maria Hindbo og jeg er blevet student fra VGT i sommeren 2020. Jeg kommer fra en lille by udenfor Skjern, der hedder Bølling, og i sommeren 2021 flyttede jeg til Århus for at læse til tandlæge. Jeg har ikke altid vidst, hvad jeg skulle læse, men jeg har altid interesseret mig for det naturvidenskabelige og arbejdet med mennesker.

På tandlægestudiet veksler undervisningen mellem forelæsninger, holdundervisning og klinisk arbejde med patienter. Gennem hele studiet får man rigtig god mulighed for at få pulsen på virkeligheden og hvad det indebærer at være tandlæge. Det fanger mig meget at kunne blande teoretisk viden sammen med arbejdet i praksis under uddannelsen.

Så hvis man ligesom mig gik og ikke rigtig ved, hvad man lige skal efter studentertiden, så skal man bare forholde sig helt roligt, da STX-uddannelsen åbner rigtig mange forskellige døre ud i fremtiden for et stort udvalg af videregående uddannelser.

Marcus Høgsbro Ottosen
STX-student 2020

Jeg hedder Marcus Høgsbro Ottosen og blev student fra VGT i 2020. Jeg kommer fra Sdr. Vium, syd for Tarm, og er nu flyttet helt ind i Aarhus C (Vesterbrotorv) med tre rigtig gode venner, som jeg nyder tilværelsen med!

Jeg læser økonomi på Aahus universitet og elsker det. Jeg har valgt at læse økonomi fordi, jeg interesserer mig for samfundet, og hvordan vi får mest muligt ud af de ressourcer, vi nu har til rådighed. Udover, at det er interessant at lære om, hvilke kræfter der styrer hvilke valg, vi tager i vores dagligdag og i samfundet som helhed, så er økonomi også et meget brugbart og relevant studie ude i erhvervslivet og i det offentlige.

Selvom, det måske ikke lyder som den naturlige efterfølger til Mat A og Fysik A, så bruger jeg i dag rigtig meget af det, jeg lærte i mat A, ligesom den tankegang og tilgang til opgaver man får igennem fysik A, også er en fordel for mig her.

Annika Schmidt Kronborg
STX-student 2018

Mit navn er Annika Schmidt Kronborg, og jeg blev student i 2018. Jeg er vokset op i Tarm, og derfor var VGT det oplagte valg for mig, da jeg skulle starte på en ungdomsuddannelse. For mig var det vigtigt med en bred og alsidig uddannelse, for jeg anede ikke, hvad jeg gerne ville arbejde med, når jeg blev sådan ”rigtig voksen”.

Det ved jeg stadig ikke helt, men jeg er tættere på. Lige nu bor jeg i Skjern med min mand, og er ved at uddanne mig til eventkoordinator. Det er en erhvervsuddannelse, og med en STX i bagagen tager det mig kun to år. Jeg er i lære i Ringkøbing Handelsforening, hvor jeg arrangerer modeshow, byfester, medlemsmøder, koncerter og meget mere. Når jeg er færdig, kan jeg arbejde med både festivaler, hoteller, koncertsteder, foreninger, ja mulighederne er mange. Jeg brænder for at skabe mindeværdige oplevelser, der giver værdi for andre.

Eventbranchen er vild og spændende, og derfor er jeg glad for, at jeg tog en tur forbi gymnasiet først. Der har jeg lært at arbejde fokuseret og struktureret med mine opgaver, at overholde deadlines og arbejde i grupper med mange forskellige slags mennesker. Min faglighed voksede og jeg fik et par dejlige venner med i pakken.

Emma Pagh Kristensen
STX-student 2014

Mit navn er Emma Pagh Kristensen, jeg er 27 år gammel og bor i Vejle – jeg blev student fra den samfundsfaglige linje i 2014.

Jeg er uddannet civilingeniør i Teknologibaseret forretningsudvikling, har også en diplomingeniør i Global Management and Manufacturing – begge fra Aarhus Universitet.

Jeg arbejder som Business Analyst på LEGO i Billund, hvor jeg til daglig arbejder i en organisation, som har fokus på bæredygtighed, hvor jeg både laver forskellige problemløsende analyser og hvor jeg rapporterer på organisationens performance på forskellige niveauer. Jeg arbejder med komplekse problemstillinger og så selvfølgelig data på den ene eller anden måde – dette er en vigtig færdighed i dagens virksomheder.

Fra VGT, har jeg fået venskaber for livet. Jeg har også tilegnet mig gode færdigheder fra de fag jeg synes var interessante – som hjalp mig med at vælge hvilken uddannelsesretning jeg skulle tage.

Freja Hindø
STX-student 2018

Jeg hedder Freja Hindø og er 23 år, og i 2018 blev jeg student fra VGT, hvor jeg havde en samfundsfaglig linje med Samfundsfag på A, Matematik på B og Psykologi på B. Jeg kommer fra Skjern, men bor i Århus nu og har gjort det i 3 år.

Jeg går på mit 3. år på læreruddannelsen, og jeg har valgt denne vej, fordi jeg synes, det er spændende af beskæftige mig med børns udvikling, og fordi jeg synes, at blandingen af det psykologiske og pædagogiske felt er spændende.

Jeg startede først på en anden uddannelse, som jeg droppede ud af, hvorefter jeg tog på højskole og fandt ud af, gennem højskolelærernes baggrunde, at man kan gå mange forskellige veje med læreruddannelsen. Jeg drømmer fx om at læse videre en dag, så jeg måske selv kan være så heldig at komme til at undervise i psykologi og pædagogik på en højskole.

Jeg var stor fan af psykologi og samfundsfag på VGT – fag jeg i høj grad trækker tråde til på læreruddannelsen i dag. Derudover har jeg været glad for den brede vifte af forskellige fag som VGT tilbyder, fordi det ofte kan betyde, at der også er mange forskellige mennesker med forskellige interesser, hvilket jeg synes er nice.

 

Nikolaj CLausen
STX-student 2018

Mit navn er Nikolaj, og jeg færdiggjorde i 2018 min STX på VGT. Jeg læste på den naturvidenskabelige linje og havde alle de fede fag såsom Mat A, Kemi A og Fysik B. Jeg har boet hele mit liv i Tarm indtil jeg i 2018 flyttede til Aarhus for at studere. I dag læser jeg noget, som slet ikke hænger sammen med den linje, jeg læste på VGT nemlig en professionsbachelor i e-handel. Ved siden af studiet er jeg studentermedhjælper hos Sinful, hvor jeg arbejder med søgemaskineoptimering (SEO).

Jeg har altid kunnet lide matematik og analysearbejde, og derfor følte jeg, at professionsbacheloren i e-handel ville være et rigtig godt match til mig. På VGT lærte jeg, hvordan man arbejder analytisk og struktureret, men jeg lærte også, hvor vigtigt det var at arbejde sammen og sparre med mine medstuderende. Det er noget, jeg stadig gør i dag både på min uddannelse men også på mit job hos Sinful.

 

Rasmus Bøndergård
STX-student 2020

Jeg hedder Rasmus! Jeg kommer oprindeligt fra Sønder Felding, og jeg blev student fra VGT i år 2020. I dag bor jeg i Aarhus, hvor jeg studerer IT-Arkitektur på 2. semester på Erhvervsakademi Aarhus.

Jeg har – i overført betydning – min studenterhue med på mit studie hver eneste dag. For en dygtig programmør kan ikke kun gange og dividere – han kan også betragte og analysere sin omverden med henblik på at nedbryde den til bittesmå kodestumper, som computeren kan læse.

Personligt har jeg lært min omverden meget bedre at kende gennem tre år i gymnasiet, og det bruger jeg nu til at udvikle mine kompetencer indenfor computer science-faget, så jeg forhåbentligt en dag kan skrive kode, der kommer mange mennesker til gavn.

 

Simone Stensgaard
STX-student 2015

Jeg hedder Simone og jeg bor i Aarhus, men jeg kommer oprindeligt fra Borris. Jeg blev student fra VGT i 2015, hvor jeg havde Bioteknologi-studieretningen. Herefter flyttede jeg til Aarhus for at læse Molekylær Medicin, som jeg valgte da jeg er interesseret i hvordan den menneskelige krop fungerer på et molekylært niveau i sundhed og sygdom, og hvordan man kan bruge denne viden til at udvikle ny medicin. Jeg er i dag ph.d. studerende, hvor jeg forsker i blodprøver fra lungekræftpatienter, hvor jeg i laboratoriet kan finde fragmenter af kræft-DNA i blodet. Ud fra dette DNA er det muligt at fortælle hvilke mutationer der er til stedet i den enkelte patient, og vurdere hvilken behandling der vil være bedst.

Gennem bioteknologiundervisningen på VGT blev jeg interesseret i hvordan biologi og kemi kan bruges sammen for at forklare medicinske fænomener. Min tid på VGT gjorde mig nysgerrig på naturvidenskaben, og lærte mig vigtigheden af tværfagligt arbejde til at løse problemstillinger.

Jacob Kjær Nielsen
STX-student 2008

Mit navn er Jacob Kjær Nielsen, og jeg blev student fra VGT i 2008 med matematik + fysik + kemi som studieretning. Jeg kommer oprindeligt fra Tarm, og i dag bor jeg i Strib ved Middelfart med kæreste og barn efter at have boet i Aarhus, København, Hellerup og i udlandet af et par omgange.

Jeg er selvstændig med egne virksomheder: hhv. egen online vinforretning med speciale i spansk vin og så arbejder jeg enkelte timer som konsulent for en virksomhed, der udvikler sportsteknologi. Jeg er oprindeligt uddannet i statskundskab fra Aarhus Universitet og University of Tasmania, Australien, og har arbejdet for Rambøll som Management Consultant og for TrackMan som produktejer inden for sportsteknologi.

For mig var VGT en fantastisk tid med gode venner, som jeg stadig ses med i dag.  Derudover gav VGT mig et åbent sind og en nysgerrighed på verden, som jeg synes flere af mine lærere på gymnasiet var enormt dygtige til at give os. Jeg tror VGT på mange måder har givet mig grundlaget for meget af det jeg gør i dag: nemlig at tilegne mig ny viden om de forskellige problemer og løsninger, jeg konstant støder på med egen virksomhed. Og netop det at lære at tilegne sig ny viden har været vigtigt for mig – og den evne bliver helt sikkert trænet godt med en STX fra VGT, når man både skal forholde sig til oldtidskundskab, matematik og idræt på en og samme dag.

Generelt tænker jeg altid tilbage på VGT med stor glæde. Det er et fantastisk sted fyldt med gode mennesker.

Kristian Hulmose
STX-student 2008

Jeg kommer oprindeligt fra Hoven, men flyttede til Tarm i 6. klasse. Har boet 7 år i Aarhus, mens jeg de seneste 3 år har boet i København.

Da jeg gik på gymnasiet i Tarm var drømmen fra start enten at blive officer i Hæren eller journalist, men nogle meget dygtige undervisere gjorde, at jeg fandt en stor interesse for samfundsfag og historie. Jeg valgte derfor efter 3 sabbatår at søge ind på historiestudiet for at blive gymnasielærer – med hovedfag i historie og sidefag i psykologi.

Da jeg studerede begyndte jeg at arbejde som mentor for utilpassede unge i Aarhus’ ghettoområder og fandt ud af, at jeg gerne ville arbejde med en lidt yngre målgruppe. Jeg har siden 2017 arbejdet for LøkkeFonden, der arbejder med drenge på kanten. Jeg startede som projektmedarbejder og er i dag direktør for fonden, hvor vi årligt hjælper flere hundrede drenge i hele Danmark.

Fra VGT tager jeg en masse gode venskaber og oplevelser med mig. Dygtige undervisere, der gjorde de forskellige fag relevante betød jo også, at jeg valgte en anden vej i livet end jeg ellers havde tænkt da jeg startede. Dertil er der et unikt sammenhold og fællesskab på VGT, der gjorde, at jeg følte mig godt tilpas fra start og havde 3 helt fantastiske år.