Noter under lektielæsning

Elektroniske noter

Når du tager noter under læsning, kan det være en fordel at tager dem direkte i den tekst du læser. Nedenfor finder du en vejledning til både word- og pdf-filer.

Notater i kopier eller lignende

Får du udleveret materiale i form af kopi eller lignede, kan du med fordel tage dine notater direkte i materialet. Du kan f.eks. markere væsentlige passager i teksten (over- eller understregning) og/eller skrive uddybende forklaringer til udvalgte passager. Det centrale er her, at du huske at udvælge, hvad der skal markeres, så du ikke ender op med at have markeret hele teksten.

Det er en god idé med et fast system til dine markeringer. Brug eksempelvis én farve til vigtige begreber, én til personer og én til længere citater. Prøv så vidt muligt at benytte det samme system i alle fag, så du nemt har et overblik over, hvad de forskellige farver betyder, så du altid have overblik over, hvad de forskellige farver betyder, når du senere skal bruge teksten.

Notater i lånt materiale

Når du arbejder med lånt materiale, må du ALDRIG skrive i det. Du kan her med fordel bruge forskellige typer af selvklæbende sedler, der er nemme at fjerne efterfølgende. Også her kan du gøre brug af et farvesystem til at skabe overblik og gøre det nemt at navigere i den pågældende tekst.